Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tafeltrainer
AverbodeTafeltrainer

...Vertaling beschikbaar.

Vandorpe Valérie
2015
educatief
rekenen
kaart
1
4
vanaf 5 à 8j
15'
N
eenvoudig
13,00 EUR 
België 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij dit spel probeer je zo snel mogelijk je stapel kaarten kwijt te raken door meervouden en delers met elkaar te combineren.

Uitgebreid:

Dit kaartspel oefent de tafels van vermenigvuldiging in. De spelers spelen om het snelst tegen elkaar. De set bestaat uit 2 soorten kaarten: viskaarten waarop producten staan en wormkaarten waarop de delers te zien zijn. Het spel kan met spelbord gespeeld worden (maar ook zonder). Het spelbord moet wel afzonderlijk gedownload worden op de website van de uitgeverij www.averbode.be/tafeltrainer. De kaarten worden verdeeld onder de spelers. Iedere speler krijgt evenveel vis- en wormkaarten en legt van elke soort 3 kaarten voor zich. De rest van de kaarten legt hij in 2 stapeltjes voor zich. De spelers spelen nu tergelijkertijd. Ze proberen zoveel mogelijk kaarten af te leggen die ze voor zich liggen hebben. Bij het afleggen moeten de viskaarten en wormkaarten steeds afwisselend gelegd worden. De speler vult zijn open kaarten steeds aan met de kaarten van de verdekte stapels. Wie als eerste alle kaarten kan afleggen, wint het spel. Bij dit spel is het moeilijk om te controleren: spelers zijn met hun eigen stapel bezig en kijken niet wat de anderen afleggen. Spelers kunnen vaak ongemerkt fouten maken, zonder opgemerkt te worden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15