Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Stratego junior (2000)
Jumbo (Hausemann en Htte)Stratego junior (2000)

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2000
dobbelsteen
geheugen
2
2
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N
eenvoudig
18,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Deze junior editie kan gespeeld worden vanaf de leeftijd van 5 jaar. Ook hier probeer je de vlag van je tegenspeler te pakken te krijgen.

De drie grotere kastelen zet je op de 3 achterste velden en daarvoor komen de 16 kleinere kastelen. De vlag zit in n van de 3 grote kastelen (samen met een roofridder en een nar). Je gooit een speciale dobbelsteen en draait het kasteel op de eerste rij van je tegenstander om. Komt de figuur overeen met de tekening op de dobbelsteen, dan gaat dit kasteel van het bord. Je probeert dus telkens een kasteel te vinden dat op je dobbelsteen voorkomt. Op een gegeven moment kan je een aanval doen op n van de 3 grote kastelen. Heb je de vlag, dan win je. Pak je de roofridder dan mag je tegenstander al zijn verwijderde kastelen willekeurig terug plaatsen.

Zoals je leest, verloopt deze junioreditie totaal anders dan het klassieke spel. Het geheel oogt fraai en speelt redelijk vlot.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15