Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Avanti mare!
Selecta SpielzeugAvanti mare!

Vertaling beschikbaar.

Burkhardt Günter
2000
coöperatief
renspel
dobbelsteen
1
6
kleuters
15'
N
eenvoudig
23,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

In dit coöperatieve spel kies je vooraf je rol: ofwel werk je samen als visser en probeer je zoveel mogelijk visjes te vangen, ofwel draai je de rollen om en probeer je als visjes aan de vissersboot te ontsnappen.

Uitgebreid:

‘Avanti Mare!’ is een opvallend spel, zeker wat het speelbord betreft: het wordt nl. tijdens het spel voortdurend aangepast. Een grote vissersboot ligt aan de ene kant van de rivier, de zee aan de andere. Tussen beide grote kaarten (de boot is nl. vastgekleefd aan de onderliggende kaart) liggen 11 smalle rivierkaartjes. Op het middelste van deze kaartjes zijn de startvelden van de vier visjes te zien. Voordat het spel begint, beslis je samen welke rol je gaat spelen: ofwel werk je samen als visser en probeer je zoveel mogelijk visjes te vangen, ofwel draai je de rollen om en probeer je als visjes aan de vissersboot te ontsnappen. Weinig spellen bieden zo’n keuzemogelijkheid waardoor de waarde van deze doos enkel kan toenemen omdat elke rol een tegengestelde dimensie bevat. Het spelverloop zelf is heel eenvoudig: de speler die aan de beurt is, dobbelt. Komt de kleur overeen met deze van één van de visjes, dan ‘zwemt’ dit visje één plaatje richting zee. Zodra een vis de zee heeft bereikt, wordt zijn kleur een jokerkleur en kan hij op die manier de andere visjes helpen. Bij rood of blauw (= de kleuren van beide visserspionnen), wordt het rivierkaartje voor de boot weggenomen en schuift de boot richting zee. Ligt op dat kaartje een visje, dan wordt het gevangen en in de boot gelegd. ‘Avanti Mare!’ is een leuk coöperatief spel met een dynamisch speelbord. Dit laatste doet denken aan een ouder spel van Ravensburger ‘Stroomopwaarts’.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15