Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Lecker, Lecker! (Lekker, lekker)
HabaLecker, Lecker! (Lekker, lekker)

Vertaling beschikbaar.

Wrede Anja & Neundorfer Jutta & Pennther Karin
1999
dobbelsteen
educatief
vaardigheid
1
2
peuters
15'
N
heel simpel
25,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij elk van de twee kleutertjes kruipt een grote houten rups door een stuk fruit. Twee dobbelstenen geven daarbij aan door welke fruitsoort ze dit doen. Bij wie kruipt de rups er het snelst door?

Uitgebreid:

Dit doosje laat toe om met het materiaal twee verschillende spellen te spelen. Wat daarbij opvalt is dat beide spellen reeds vanaf 2,5 jaar gespeeld kunnen worden. Voor die doelgroep bestaan niet zo veel goede gezelschapsspellen. Het eerste spelidee is eerder een eenvoudige puzzel waarbij de twee heel aantrekkelijke rupsen en de grote dobbelstenen niet gebruikt worden. Kan het kind elk schijfje bij de juiste vrucht plaatsen? Interessant wordt ‘Lecker, lecker!’ pas bij het tweede spelidee. Beide spelers kiezen een rups en steken die in het gat van een vrucht naar keuze. (Elk van de drie vruchten komt twee keer voor.) Daarna dobbelen ze steeds samen en mag elke speler zijn rups eventueel één of twee kraaltjes verder doen kruipen doorheen zijn vrucht. Komt de kleur van een of beide dobbelstenen overeen met de kleur van je vrucht, dan kruipt je rups verder. Wie als eerste volledig door het stuk fruit kan kruipen, wint. Leuk is dat beide spelers steeds samen aan de beurt zijn. Hun dobbelsteenworp kan zowel voor zichzelf als voor de andere speler nuttig zijn. Een beetje behendigheid is bij dit spel ook zeker vereist. Niet alle peuters zullen dit even vlot spelen. Let wel... als beide spelers dezelfde vrucht kiezen, verliest het spel toch wel enige waarde... ‘Lecker, lecker!’ bevat dus een prima idee om spelenderwijs enkele primaire vaardigheden aan te leren.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15