Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Burg Fladderstein (Château Pierre-Battante)
Drie Magiers SpellenBurg Fladderstein (Château Pierre-Battante)

Vertaling beschikbaar.

Hoffmann Guido
2016
vaardigheid
renspel
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
F-D-I-E
eenvoudig
30,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De vleermuizen vliegen rond de ruïne. Wie zijn vleermuizen de goede richting kan uitsturen, raakt al snel het verst. Wie komt als eerste op de toren van het vervallen kasteel?

Uitgebreid:

Dit fantastische spel is niet alleen zeer goed naar spelconcept, maar ook naar vormgeving toe. Alles klopt: de vliegende vleermuizen, de 3D-burcht en de sfeer van doos en spelregels. Het spel is een vaardigheidsspel waarbij toch een klein stukje strategie naar voor komt. Door middel van lucht worden de vleermuizen richting een burcht gevlogen. Naar gelang de plaats waar die belanden, mag de pion van de speler 1, 2, of 3 plaatsen vooruit of krijgt hij een actiekaartje. Die actiekaartjes (ook wel spookfiches genoemd), mag de speler vanaf de volgende beurt inzetten. Met die spookfiches mag hij bv. een extra plaats vooruit of tot aan de volgende speler doorlopen. Hier heeft de speler toch al wat inzicht nodig, want je kan nu eenmaal niet op kapotte bruggen blijven staan en moet hiervoor soms op het juiste moment een kaartje inzetten. Bij de iets moeilijkere variant van het spel, worden ook rode spookkaartjes gebruikt. Hiermee kaan een speler een andere speler bv. verplichten om met de verkeerde hand op de schans te drukken of een spook in één van de ramen van de burcht plaatsen. Wie slim speelt, goed kan mikken en een beetje geluk heeft, krijgt zijn pion als eerste bovenop de burcht en wint het spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15