Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Emojito!
Desyllas GamesEmojito!

Vertaling beschikbaar.

Šulinskas Urtis
2016
coöperatief
deductie
gezellige sfeer
2
14
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
F-D-E
eenvoudig
20,00 EUR 
Griekenland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Emojito! is een coöperatief partyspel waarbij de spelers moeten raden welke kaart de startspeler probeert over te brengen (uitbeelden, geluid of beide). Slagen jullie er in om te winnen van het spel?

Uitgebreid:

Spelregels:

De spelers spelen als 1 groep tegen het spel. Het doel van het spel is om een aantal kaarten (zelfde als aantal spelers - 1) te verzamelen voor het spel dit aantal heeft bereikt. Het spelbord is verdeeld in 7 vakjes, met een finish-lijn tussen 7 en 1. Deze finish-lijn is ook de startlijn en de scorelijn. In elk vakje staat ook een symbool dat vertelt hoe de acteur zijn emotie moet uitbeelden: dit kan een smiley zijn (= uitbeelden door gezichtsuitdrukking), een muzieknoot (= uitbeelden door enkel geluiden te maken) of beide symbolen (emotie uitbeelden door gezichtsuitdrukking en geluiden)Er liggen 2 pionnen bij de startlijn: één voor de spelers en één voor het spel.

In elke ronde neemt 1 speler de taak van acteur op zich en de andere zijn de raders. De acteur neemt 1 kaart en beeldt de emotie uit. Daarna neemt hij 6 extra kaarten, mengt alle kaarten en legt ze alle 7 open.

De andere spelers (raders) proberen te raden welke emotiekaart (van de 7 verschillende kaarten) werd uitgebeeld. Dit doen ze door het nummer van de kaart aan te duiden op het schijfje met cijfers. Spelers mogen niet met elkaar overleggen.

Elke goed geraden kaart brengt de pion van de spelers een stap vooruit op het spelbord. Iedere fout geraden kaart zorgt ervoor dat de pion van het spel een stap vooruit gaat. Iedere keer wanneer één van de pionnen de finish-lijn bereikt, krijgt de spelersgroep of het spel een emotiekaart als beloning. Wie het eerst het juist aantal kaarten heeft verzameld (spel of spelers) wint het spel.

De spelregels voorzien een een spel waarbij de spelers tegen elkaar spelen. Omdat wij zeer overtuigd zijn, van het cöoperatieve spel, hebben we enkel de spelregels van het samenwerkingsspel vertaald.Emojito is een fantastisch samenwerkingsspel. Het materiaal is prachtig uitgewerkt. De emoties die aan bod komen zijn zeer ruim en worden door dieren en dingen afgebeeld. De kleurrijke tekeningen motiveren de spelers om alles zo goed mogelijk na te doen. Een uitdaging en een plezier voor groot en klein!Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15