Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Hop la Puce
Jeux OplaHop la PuceToscano Florent
2016
gezellige sfeer
combinatie
2
4
vanaf 5 8j
15'
F
eenvoudig
20,00 EUR 
... 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Iedere speler moet proberen de overeenkomstige kleurencombinatie vanop zijn kaarten bekomen. Dit door de vlooien in de ringen te schieten. Lukt het jou om dit als eerste te doen en te winnen?

Uitgebreid:

Elke speler krijgt drie kaarten: een groene (op de kaart staat 1 vlo), een blauwe (2) en een rode (3). Iedere speler legt zijn kaarten open (zichtbaar voor alle spelers). Elke speler krijgt ook een vlooienwerper. De vlooien en de twee ringen worden willekeurig op tafel gelegd. Elk om beurt moeten de spelers proberen een vlo in de ring te schieten door met de vlooienschieter een klein vlo omhoog te doen springen. Van zodra je de juiste combinatie hebt die op je kaart staat, mag je die kaart omdraaien. Je mag niet spelen met een vlo die in de ring ligt. De speler die de zwarte vlo in een ring doet springen, mag de vlooien uit die ring halen en ze terug op tafel plaatsen (niet in een ring). Het doel van het spel is om zo snel mogelijk alledrie de kaarten omgedraaid te krijgen. Het schieten van de vlooien met de vlooienwerper vraagt wat oefening. Het traditionele spel werd in het boekje nog eens uitgelegd en ook de geschiedenis van de vlo wordt kort uit de doeken gedaan. Leuk is dat het doosje samen met het doos van Hop Le J'ton en Hop La Bille een mooi geheel vormen. De lay-out van de verschillende doosjes is erg mooi.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15