Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Bubblee Pop
Bankiiiz EditionsBubblee Pop

Vertaling beschikbaar.

Oliver Grégory
2016
combinatie
gezellige sfeer
1
2
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
F-E
moeilijker
20,00 EUR 
... 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

In Bubblee Pop proberen twee spelers Bubblees te verzamelen door rijtjes van drie te vormen. Het spelprincipe kan je vergelijken met spelletjes zoals Candy Crush of Tetris, nu als bordspel. Een speciale actie is eraan toegevoegd om de tegenspeler te pesten.

Uitgebreid:

Leg het spelbord tussen de spelers. Elke speler heeft een planeet, in het midden is de hemel van waaruit de bubblees (zeepbellen) zullen vallen. Elke speler legt 3 zwarte bubblees op de onderste rij van hun planeet. Deze zwarte bubblees zijn obstakels en kunnen enkel met speciale acties verdwijnen. De hemel wordt gevuld met van elke kleur 2 bubblees, de rest van de bubblees verdwijnen in de zak, samen met 3 zwarte bubblees. De actieve speler mag 2 aangrenzende bubblees in de hemel van plaats wisselen (horizontaal of verticaal). Daarna kiest hij 2 aangrenzende bubblees (horizontaal of verticaal) en laat deze op zijn planeet zakken. Deze bubblees vallen gewoon recht naar beneden. Ofwel vallen ze op de onderste rij, ofwel vallen ze op een andere blubbee. Indien de actieve speler 3 of meer bubblees van éénzelfde kleur op elkaar kan laten aansluiten, worden deze bubblees van de planeet genomen en onder het spelbord van de speler gelegd. Eventuele bubblees die bovenop de verdwenen bubblees lagen, vallen verder naar beneden. Dit kan leiden tot een kettingreactie (vergelijk met spellen als Candy Crush, …). Wanneer een speler bubblees verwijdert van zijn planeet, verdient hij punten en maakt hij ook plaats op zijn planeet. Tevens mag hij speciale acties uitvoeren. Bij een rode bubblee moet je twee aangrenzende bubblees van je tegenstander verwisselen van plaats. Zo kan je bubblees isoleren en voorkomen dat er kettingreacties uitgelokt worden. Bij een paarse bubblee zend je één van je vrije bubblees naar je tegenstander, en verschuif je de bubblee in deze rij. Er moet wel ruimte zijn in die rij, indien niet, kan je je tegenstander laten verliezen. Bij een blauwe bublee valt er een blubbee op planeet van de tegenstander. Indien er geen plaats is, verliest hij. Bij een groene bubblee kan je twee aangrenzende bubblees van je eigen planeet van plaats wisselen. Bij een gele bubblee plaats je één van je vrije bubblees naar je scoreboard. Zwarte bubblees zijn obstakels en kunnen enkel verwijderd worden door ze te laten verwijderen door een gele actie, of je kan ze met een paarse actie sturen naar de planeet van de tegenstander. Zo gauw de hemel niet meer kan worden aangevuld met bubblees of een speler zijn volledige planeet gevuld heeft en geen bubblee meer kan laten zakken, eindigt het spel. In het eerste geval wint de speler met het meest verzamelde punten. In het tweede geval verliest de desbetreffende speler onmiddellijk. Van zodra je de acties kent gekoppeld aan de gekleurde zeepbellen, kan je het spel tactisch gaan spelen. We moeten niet alleen proberen om onze zeepbellen uit te spelen, maar ook de andere speler proberen tegen te werken in zijn acties. Je kan dit spel ook alleen spelen. Het spelbord en de bubblees is kleurrijk en degelijk. Het leren kennen van de extra acties is niet zo evident. De bubblees zijn gemakkelijk te hanteren.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15