Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Geisterburg
Queen GamesGeisterburg

Vertaling beschikbaar.

Kneisel Janet & Dirscherl Wolfgang
2016
co÷peratief
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 Ó 8j
16' tot 45'
D
moeilijker
30,00 EUR 
Duitsland 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

In Geisterburg gaat de geblinddoekte Spooky speler op schattenjacht in het kasteel. De andere spelers geven instructies over hoe de Spooky speler zich moet bewegen om de schatten te vangen.

Uitgebreid:

Het spelbord wordt in de speldoos gelegd, en de torens worden erop vastgezet. Plaats de geesten op de paarse cirkels, de schatten op de andere cirkels. Elke speler kiest een uitgang met een bepaald kleur en legt er twee spookkaartjes bij. De Spooky speler wordt geblinddoekt mbv het masker. De timer wordt ingesteld op 18 minuten. Door de andere spelers wordt een schattenkaart omgedraaid. Met behulp van een magnetische stok en de instructies van zijn medespelers (links, rechts, rechtdoor, warm, koud, ů) probeert hij de juiste schatten (magnetische fiches) te verzamelen. Maar voorzichtig, want je mag geen spoken raken. Indien dit wel het geval is, moet je de spoken naar een kleurenuitgang leiden en spokenkaart omdraaien. Het spel eindigt als alle uitgangen gesloten zijn, of als de tijd om is. Er is geen winnaar of verliezer, alle spelers spelen samen. Door de spelregels aan te passen (tijdslimiet, aantal schattenkaarten, aantal spookkaartjes) kan je in moeilijkheidsgraad variŰren.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15