Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Lumina
HabaLumina

Vertaling beschikbaar.

Peise Udo & Teubner Marco
2016
geheugen
verzamelen
renspel
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
18,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De avonturiers gaan op zoek naar glimwormen, verstopt op verschillende plekken op het eiland. Om ze te vinden, moeten de avonturiers goed onthouden waar de plaatskaartjes te vinden zijn.

Uitgebreid:

Dit zeer mooi vormgegeven eiland herbergt een aantal glimwormplaatsen. De avonturiers (pionnen) gaan op zoek naar die glimwormen. Om daar te komen, moeten de spelers plaatskaartjes omdraaien die verdekt naast het spelbord liggen. De spelers moeten hiervoor eerst de weg uitstippelen tot de glimworm die ze willen bereiken. Daarna proberen ze de juiste plaatskaartjes om te draaien, waardoor ze de pion mogen verplaatsen. Hiervoor moeten ze goed onthouden welke kaartjes op welke plaats liggen. Kunnen ze de nodige kaartjes vinden en zich een weg banen tot de glimworm, dan mogen ze die fiche houden en een nieuwe fiche op het spelbord leggen. Het spelbord is redelijk druk, waardoor je steeds goed moet zoeken op een locatie te vinden. De variant die aangeboden wordt in het spelregelboekje zorgt voor een zeer goede uitdaging. Hierbij verplaatsen de kaartjes van vaak speler, waardoor het onthouden moeilijker wordt.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15