Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Chariot Race
Pegasus Spiele GmbHChariot Race

Vertaling beschikbaar.

Leacock Matt
2016
plagen
renspel
dobbelsteen
2
6
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-D-E-I
eenvoudig
20,00 EUR 
... 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

M.b.v. dobbelstenenleg je een parcours af met je strijdwagen. De speler die passend kan remmen, van baan wisselen en de tegenstander afsnijden, wint dit spel. Leuk 'plaagspel'.

Uitgebreid:

Zoals in de film Ben-Hur wordt ook hier met strijdwagens gereden. Wie na twee ronden als eerste over de streep komt en zijn wagen is daarbij nog intact, is de winnaar. Een speelbeurt bestaat uit zes fasen: je kijkt in eerste instantie of je strijdwagen moet gerepareerd worden na de opgelopen schade en daarna pas je je snelheid aan. In een derde fase worden de dobbelstenen gegooid waarbij onder andere je snelheid wordt bepaald, je rijrichting en hoe je kan aanvallen naar een andere strijdwagen. Je kan dus kiezen om andere strijdwagens te rammen maar dan gaat jouw schademeter ook wel omlaag. Via een keuze op de dobbelsteen waar vrouwe Fortuna gedobbeld wordt, kan je je schade opnieuw herstellen en gaat dus je schademeter opnieuw omhoog. Het is ook uitkijken hoe je je bochten neemt: in elke bocht staat aangegeven hoe snel je best rijdt, of anders ... schade aan de wagen. Een mogelijkheid op de dobbelsteen is ook het gooien van een speer naar een andere strijdwagen of het leggen van kraaienpootjes op de weg. Nadat elke speler een beurt heeft gehad controleer je of het spel ten einde is. Wanneer de schademeter bij een speler op nul komt, valt zijn wagen uiteen en gaat hij uit het spel. Zijn race zit er op! Het spel is ook voorzien van twee niveaus: een race met weinig hindernissen en een race met veel hindernissen. Dit is een renspel met een leuk mechanisme. Als speler moet je wel goed plannen: welke dobbelstenen zal ik gebruiken , welke opnieuw gooien om goed door de bocht te komen. Jammer dat er wat bespaard werd op het materiaal: de zachte kartonnen strijdwagenkaarten zijn te flauw. Ook de waardetellers zijn niet zo praktisch.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15