Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Kiki Koekoek
HabaKiki Koekoek

Vertaling beschikbaar.

Allué Josep Maria & Bautistista I Roca Viktor
2016
vaardigheid
gezellige sfeer
2
5
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
27,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Wie helpt Kiki koekoek en bouwt een nest van stokjes voor haar eieren? Omdat het nest nog niet af is, kan er nog eens iets naar beneden donderen. Voorzichtig dus met de eieren!

Uitgebreid:

Dit grappige behendigheidsspel kan met het hele gezin gespeeld worden. Je probeert stokjes (cfr. Mikadostokjes) te verzamelen die zowel aan boven- en onderkant dezelfde kleur hebben. Deze stokjes zitten in een pot en met deze stokjes moet je een nest vormen, door ze horizontaal in het nest te duwen. Lukt het binnen 3 pogingen om een stokje met 2 kleuren te vinden? Dan mag je, naast de genomen stokjes ook een ei op het nest leggen. Kan je dit doen, zonder eieren te laten vallen, dan is jouw beurt voorbij. Valt er een ei in de pot, dan ben je verplicht om een ei van een andere speler te nemen. Vallen er eieren naast de pot, dan ben je verplicht om deze weer in je voorraad te nemen. Wie als eerste alle eieren in het nest kan leggen, probeert ook Kiki koekoek op het nest te plaatsen. Lukt dit, dan is hij/zij de winnaar van het spel. Een hele leuke, originele uitgave. De lay-out van de doos spreekt onmiddellijk aan. Het spel is voor een groot deel een geluksspel, maar de fijne motoriek wordt hier alvast ook sterk geoefend. We merken dat bij jongere kinderen dit motorische deel van het spel niet altijd even evident is. Deze kinderen haken ook sneller af wanneer de eieren in of naast het nest vallen. Info van onze contactscholen: - Na een paar keer spelen, konden de kinderen het zelfstandig spelen. - Ook oudere kinderen beleven nog plezier aan het spel. - Voor motorisch zwakkere kinderen geeft het spel veel frustraties - Wanneer je wil dat het spel sneller eindigt, kun je ook met minder eitjes spelen. - Dit spel is leuk als tussendoortje. - Het is gemakkelijk wanneer elke speler zijn eigen eitjes in een doosje of mandje kan bewaren, zodat ze niet op de tafel wegrollen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15