Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Jolly & Roger
999 GamesJolly & Roger

Vertaling beschikbaar.

Graham Shaun & Huntington Scott
2016
verzamelen
strategie
gezellige sfeer
2
2
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F
eenvoudig
16,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

In de strijd om de nieuwe piratenkoning probeer je zoveel mogelijk handelsschepen buit te maken. Dit doe je door bemanning te versterken of schepen te enteren. Ben jij je tegenspeler te slim af?

Uitgebreid:

Dit spelletje voor 2 personen heeft dezelfde dynamiek als 'Quarto' (Gigamic). De speler aan beurt (hier de splitser), neemt 5 kaarten van de gedekte piratenstapel en splitst deze in 2 groepen (1-4/2-3). Het is de tegenspeler die vervolgens een groep kaarten kiest en deze als eerst uitspeelt. Hierna neemt de splitser de overige kaart(en) en speelt deze uit. Het leuke aan dit soort spellen is dat je voortdurend rekening moet houden met de andere speler. Dat je deze probeert in te schatten en zijn 'acties' probeert te voorzien... maar dat is niet altijd eenvoudig! Een aanrader voor mensen die 'conceptuele perspectiefneming' willen trainen (wat denkt de andere speler). Info van de contactscholen: - Eenvoudige versie voor de klas: sommige kinderen hebben het spel snel door en spelen erg tactisch. Ze beseffen dat ze soms risico's moeten nemen. Voor anderen is het nogal moeilijk. - Leuk verhaal achter het spel. Leuk concept: de andere speler maakte de groepjes waaruit je mag kiezen

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15