Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Emoji
Pegasus Spiele GmbHEmoji

Vertaling beschikbaar.

Neugebauer Peter
2016
kaart
combinatie
gezellige sfeer
1
...
vanaf 5 8j
15'
D
eenvoudig
6,00 EUR 
... 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Probeer aan de hand van foto's de puzzel op te lossen door het juiste woord te raden, al dan niet mbv een tip. Dit spel kan je samen of tegen elkaar spelen.

Uitgebreid:

Elke kaart is gekoppeld aan een verschillende categorie (Algemeen, Huishouden, Hobby, Cultuur, Natuur & Wetenschap, Aardrijkskunde, Taal) en heeft een verschillende moeilijkheidsgraad (Beginners, Gevorderden, Experts). De kaart toont een puzzel, op basis daarvan moet je een woord raden. Als je hulp nodig hebt, kan je de kaart omdraaien en een tip krijgen. Als je de kaart 180 graden draait, kan je je antwoord controleren. Sommige spelers vertikken het om een hint te vragen, anderen worden al heel snel verleid om de kaart te draaien. Je kan dit spel alleen spelen, maar ook in teams tegen elkaar. Als je voor punten wil spelen, kan je bijvoorbeeld 3 punten toekennen aan elk begrip dat zonder tip wordt geraden, en 2 punten voor puzzels die je met behulp van een tip kunt raden. Het kaartspel is heel eenvoudig uit te leggen, en kan gemakkelijk en snel gespeeld worden.Het idee van het spel is leuk, zeker met de tips en het correctiesysteem, maar aangezien dit een Duitse versie is, is het moeilijk om dit te spelen. Na het veelvuldig spelen van het spel, ken je de antwoorden ook van buiten.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15