Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Babbelspel
BaertBabbelspel

...Dit spel heeft een educatieve meerwaarde.Vertaling beschikbaar.

onbekend
2001
educatief
vaardigheid
taalspel
2
6
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
N
eenvoudig
60,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Het babbelspel nodigt uit om een aantal sociale en interpersoonlijke vaardigheden concreet te oefenen. Naast rollenspel en non-verbale opdrachten wordt ook 'gebabbeld' over iets, iemand of jezelf.

Uitgebreid:

“Het Babbelspel nodigt op een speelse manier uit om een aantal sociale en interpersoonlijke vaardigheden concreet te oefenen.” Zo staat het doel van dit spel beschreven op de eerste bladzijde van het spelregelboekje. Centraal ligt een speelbord met een parcours van 50 vakjes. De zes verschillende kleuren op dit parcours verwijzen elk naar een andere stapel opdrachtkaarten die op hun beurt elk een andere vaardigheid ‘inoefenen’. Doordat het ‘Babbelspel’ werd gerealiseerd door MPI Ter Engelen uit Maaseik steekt hierachter een duidelijke filosofie met tal van welomschreven doelstellingen. Dit spel is dan ook enkel geschikt voor groepen buiten de gezinssituatie. Bij het spelen van dit spel proberen de deelnemers telkens opnieuw een andere opdracht uit te voeren. Daar er geen precies ‘antwoord’ genoteerd staat of mogelijk is, bepalen de medespelers of de opdracht al dan niet goed werd uitgevoerd. Ook dit specifieke onderdeel van dit spel heeft zeker een niet te onderschatten waarde. De rubrieken waarin gespeeld wordt zijn als volgt ingedeeld: (1) leren/durven praten over een onderwerp vertrekkende van een foto; (2) praten over jezelf; (3) non-verbale opdrachten waarbij de spelers samen iets uitbeelden of zonder woorden iets overbrengen; (4) een rollenspel waarbij de spelers voor zichzelf leren opkomen en leren assertief te zijn; (5) inzicht krijgen in sociale vaardigheden/moeilijkheden en (6) leren uiten van meningen over jezelf, over anderen en over diverse onderwerpen, leren omgaan met kritiek. Bij al deze opdrachten werden twee leeftijdsniveaus voorzien: 7 tot 12 jaar en +12-jarigen. Let wel: binnen elke categorie gelden de meeste opdrachten voor beide niveaus. Alleen voor categorie 5 zijn alle opdrachten voor +12-jarigen. Het ‘Babbelspel’ is een fraai uitgegeven spel dat mits een goede begeleiding heel wat interessante opdrachten bevat. Dit is zeker een aanrader want echt veel alternatieven bestaan er hiervoor niet. Je kan het spel bestellen bij uitgeverij Baert NV, Essenestraat 16, B-1740 Ternat, tel 02 583 56 56 en fax 02-581 02 82.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15