Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

The Game Extreme
White Goblin GamesThe Game Extreme

Vertaling beschikbaar.

Benndorf Steffen
2016
co÷peratief
kaart
rekenen
1
5
vanaf 5 Ó 8j
16' tot 45'
N
moeilijker
15,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer, net als bij het originele spel, samen alle 98 kaarten onder een van de 4 startkaarten te leggen. Maar... er werden 28 opdrachten voorzien die het spel ongelofelijk pittig maken!

Uitgebreid:

Bij The Game Extreme worden dezelfde basis spelregels gehanteerd als bij het originele spel. Afhankelijk van het aantal spelers, krijgt iedereen 6, 7 of 8 kaarten. De vier startkaarten worden open op de tafel gelegd. In een stijgende stapel moeten de gespeelde kaarten steeds hoger in waarde zijn. In een dalende stapel moeten de gespeelde kaarten steeds lager in waarde zijn. De sprongen tussen twee kaarten mag zo groot of klein zijn als je wilt.

De mogelijkheid bestaat er ook in om achteruit te spelen.

Tijdens het spel mag er gesproken worden. Het noemen van de waardes van de kaarten in je hand is verboden. Maar daarnaast is alle communicatie toegestaan.

De actieve speler moet 2 kaarten, maar mag er natuurlijk meerdere uitspelen. Vanaf een speler zijn opdracht, zijnde 2 kaarten uitspelen, niet kan uitvoeren, eindigt het spel. Worden alle kaarten onder een van de 4 startkaarten afgelegd, winnen jullie samen het spel.In the game extreme werden 28 opdrachten aan het basisspel toegevoegd. Deze moeten ofwel onmiddellijk door de actieve speler uitgevoerd worden (bliksemsymbool) of blijven van kracht zolang de kaart niet bedekt is (oneindigheidsymbool). Zo moet je bij bliksemkaarten bv. de net gespeelde kaart in dezelfde beurt bedekken (doodshoofd) of er exact 3 uitspelen (3!). Bij kaarten met een oneindigheidssymbool mag je bv. niet praten, moet je alle kaarten op eenzelfde stapel leggen, mag je maar 1 kaart bijnemen aan het eind van je beurt...Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15