Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Buitenbeentjes
BINABuitenbeentjes

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2017
kaart
vaardigheid
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
...
N
...
15,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Op wandeltocht een spel spelen? Het kan! Met deze Buitenbeentjes maak je elke wandeling uitdagender. Elke speler krijgt een musketon waar hij verdiende opdrachtkaartjes aan hangt. Wie heeft op het einde van de wandeling de meeste opdrachten tot een goed einde gebracht?

Uitgebreid:

Dit spel werd ontworpen door 4 studenten 'Industrieel Product Ontwerpen'. In het kader van een onderzoek merkten ze dat ouders graag wandelen en kinderen dit saai vinden. Ze zochten naar een oplossing om wandelen uitdagender te maken. Het resultaat mag er zijn: 'Buitenbeentjes' is een kaartspel dat met de hele familie kan gespeeld worden. Het doosje bevat een aantal opdrachtkaarten (gewone en speciale) en 4 musketons. Elke speler krijgt een musketon (Je kan er gerust zelf nog extra in gebruik nemen, zodat je met meer personenkan spelen.) Het doel van het spel is om zoveel mogelijk kaarten te verzamelen. Er zijn gewone kaarten (bv. liedjes zingen, omschrijfspelletjes, voorwerpen balanceren...) en speciale kaarten die tegelijkertijd met de gewone opdrachten worden gedaan (bv. loop als een robot, wandel als een spion...) De spelleider neemt 3 kaarten uit de stapel. Zijn er enkel gewone opdrachten, dan kiest hij n opdracht uit. Zijn er gewone en speciale kaarten, dan moet er van elke soort 1 kaart uitgekozen worden. De opdracht wordt voorgelezen en alle spelers proberen die tot een goed einde te brengen. De groep beslist na een opdracht wie de kaart verdiend heeft en deze persoon hangt de kaart aan zijn musketon. Er wordt een nieuwe spelleider verkozen voor de volgende ronde. Het spel eindigt op het einde van de wandeling. Wie heeft de meeste kaarten verdiend? Die wint het spel. Het is een zeer leuk spel, dat elke wandeling heel wat plezanter maakt. Soms wordt bij sommige opdrachtkaarten het wandelen wat vertraagd, maar op zich is dit zo erg neit, want het gaat vooral om het samenzijn en de gezellige sfeer. Het opbergdoosje van het spel is onhandig in gebruik. Het bijgewerkte spel werd in een kartonnen doosje gestopt en dit is een grote verbetering.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15