Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Loko-Motive (Loco-Motief)
Selecta SpielzeugLoko-Motive (Loco-Motief)

Vertaling beschikbaar.

Gattermeyer Ulrike & Kapp
2000
geheugen
renspel
2
2
kleuters
15'
N
heel simpel
18,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Twee spelers proberen hun treintje als eerste te laten aankomen bij de bel. Om vooruit te komen moeten de spelers bij elke tegel wel eerst de passende kaart in het midden omdraaien.

Uitgebreid:

Dit spannend kleuterspel combineert een geheugen- met een bewegingsspel. De doos bevat drie identieke reeksen kaarten met acht figuren over het thema spoorweg (station, slagboom, conducteur,...). En reeks wordt verdekt in het midden geplaatst (deze serie heeft een neutrale rugzijde). De twee andere reeksen moeten in twee lange rijen naast de verdekte kaarten gelegd worden. Ze worden zo geplaatst dat de tekeningen duidelijk zichtbaar zijn. De volgorde van de figuren in beide reeksen moet anders zijn. Beide spelers krijgen een mooie houten locomotief die aan het begin van de openliggende rijen figuren geplaatst wordt (voor elke rij n locomotief). Wie aan de beurt komt, bekijkt de figuur waar zijn locomotief net voor staat. Als dit b.v. een station is, moet die speler n van de acht verdekt liggende kaarten in het midden omdraaien in de hoop dezelfde tekening te ontdekken. Indien dit lukt, mag de speler de kaart voor zijn locomotief omdraaien. Die toont nu een stukje spoorweg. De speler mag nu zijn locomotief op dit stukje spoorweg plaatsen waardoor zijn trein een stapje dichter bij het einde komt. Op die manier zoeken beide spelers om beurt naar het passende kaartje. Daardoor schuift hun locomotief steeds verder op. Wie als eerste het laatste (achtste) kaartje omdraait, wint het spel en mag als beloning met het meegeleverde belletje rinkelen. Het heerlijke materiaal nodigt uit om mee te spelen. Het spelmechanisme functioneert zeer goed. Doordat er slechts acht figuren moeten worden gememoriseerd, verloopt het spel heel spannend voor kleuters van de doelleeftijd (vanaf 3 jaar). Dit is duidelijke n van de betere geheugenspellen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15