Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Mais il est où?
L'école des loisirsMais il est où?

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2017
kaart
educatief
taalspel
2
4
kleuters
15'
F
heel simpel
12,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Door slimme vragen te stellen over de verschillende dieren en afbeeldingen op de kaarten, zoeken de spelers de verstopte kanarie. Wie kan hem als eerste vinden?

Uitgebreid:

Dit kleuterspelletjes oefent taalvaardigheden en strategie.

Het bevat 50 grote kaarten, 4 kleine kanariekaartjes en 6 kleine pluimkaartjes.

Het doel van het spel is om als eerste te ontdekken waar de kanarie zich verstopt heeft.

De grote kaarten bevatten afbeeldingen waarop telkens 1 dier afgebeeld staat (kat, kip, mier, egel) die telkens kleine verschillen tonen (ogen open/toe, kleurverschil, regen/sneeuw/zon/maan).Voorbereiding:

- Stel één spelleider aan. Deze legt 8 tot 50 kaarten open op de tafel. (Aantal kaarten hangt af van de gewenste spelduur.)

- De spelers sluiten hun ogen. Ondertussen verstopt de spelleider één kanarie en een aantal pluimpjes (aantal naar wens) onder de grote kaarten.Start:

- Wie het best kan zingen zoals een kanarie, mag starten.

- De eerste speler stelt een vraag aan de spelleider: bv. zit de kanarie verstopt onder de kat? Indien niet, worden alle kaarten met de kat weggehaald. Indien er onder één van de weggehaalde kaarten een pluimpje tevoorschijn komt, moet er een bijkomende vraag gesteld worden. Op het einde van de beurt mag de speler een kaartje opheffen om te zen of de kanarie eronder verstopt zit.Einde:

Wie als eerste de kanarie vindt, wint het spel.Varianten:

Variant voor de allerkleinsten: leg slechts 4 tot 10 kaarten De spelleider geeft zelf aanwijzingen over de kaarten.Variant voor de ervaren spelers: Iedereen legt evenveel kaarten voor zich. Iedere speler legt onder één van de kaarten een kanariekaartje en een pluimpje. De spelers mogen nu elk om beurt een vraag stellen aan een andere speler naar keuze. Er wordt gespeeld tot alle kanaries gevonden zijn. Wie de meeste kanaries gevonden heeft, wint eht spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15