Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

BliepBliep: Ga mee op avontuur met Bas en Steffie en leer alles over duurzaamheid!
MG Green ProductsBliepBliep: Ga mee op avontuur met Bas en Steffie en leer alles over duurzaamheid!onbekend
2016
educatief
quiz
2
12
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
N
...
28,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Educatie spel rond duurzaamheid. Kinderen leren op een speelse manier meer over duurzaamheid en op welke manier ze hier naar kunnen leven. Een spel voor kinderen vanaf 8 jaar.

Uitgebreid:

Duurzaamheidsspel voor kinderen Kinderen willen graag goed voor de aarde zorgen, zodat er later ook nog mensen kunnen wonen. Vooral nu ze nog zo jong zijn, is dit het juiste moment om daarop in te spelen. Daarom is er BliepBliep, een gezelschapsspel dat kinderen vanaf 8 jaar bewust maakt van het effect van hun handelen op het milieu. Uiteraard is het spel geheel duurzaam geproduceerd. Samen met duurzaamheidsexperts Bas en Steffie gaan de kids op avontuur tijdens het spelen van het spel. Binnen de categorieën Zon, Water, Wind en Energie beantwoorden ze op een speelse manier gewetensvragen en doe-vragen die hen leren zo verantwoord mogelijk om te gaan met het milieu. Bijvoorbeeld: waar of niet waar, bestaan er auto’s die op energie van de zon rijden? En: vouw allemaal een vliegtuig en gooi deze vanaf dezelfde plek de lucht in. Wie komst het verst? Besparen met het duurzaamheidsspel Het unieke aan het spel is dat, als de tips worden opgevolgd, een gezin van vier personen per jaar tot wel 150 euro kan besparen! En een mooie bijkomstigheid: BliepBliep en de kerndoelen van Tule die in het onderwijs worden nagestreefd, kunnen elkaar een dikke ‘high five’ geven. Speel je mee?!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15