Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Bewegende dieren
HabaBewegende dieren

Vertaling beschikbaar.

Strumpf Steven & Frisco Scott
2017
vaardigheid
kaart
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E-ES-I
heel simpel
12,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Via mooi getekende afbeeldingen worden de spelers uitgenodigd om een vijftal bewegingen heel snel uit te voeren. Wie als eerste die beweging correct uitvoert, scoort een punt.

Uitgebreid:

Dit gezelschapsspel is tegelijkertijd een bewegingsspel. Alle spelers krijgen een pion die op de doos bevestigd wordt voor de puntentelling. Alle kaarten worden gemixt en verdekt op een stapel gelegd. Het spel wordt meerdere rondes gespeeld en telkens is er een andere speler scheidsrechter. Hij draait een eerste kaart om. Toont deze kaart een schildpad, dan blijven de spelers rustig zitten. Is het een ander dier, dan doen de andere spelers de beweging na die op deze kaart afgebeeld staat. Wie dit als eerste goed uitvoert, mag een stap vooruit op de speldoos. Daarna is de volgende speler de scheidsrechter en draait een kaart om. Het is heel leuk om de kinderen te zien bewegen aan de hand van een gezelschapsspel. De spelregels zijn heel eenvoudig en de spelers weten snel wat ze moeten doen. Het feit dat n van de kinderen scheidsrechter is, kan soms tot onenigheid leiden. Het wordt ook in de spelregels aangeraden om bij jongere kinderen zelf als spelleider deel te nemen. Info van de contactscholen: - Voldoende ruimte nodig zodat de kinderen goed kunnen bewegen - Opbouwen: eerst toont de begeleider de kaartjes, daarna de kinderen elk om beurt - eenvoudig om uit te leggen - degelijk materiaal - leuk bewegingsspel - 1ste kleuter: gespeeld met 12 kleuters (in groepjes van 3): wanneer kleuters alle 3 in een groepje juist deden, mochten ze een plekje vooruit. Leuk! (Sommige kinderen wilden toch opeens niet meer meedoen.) - 3 de kleuter: iets te gemakkelijk, alle kleuters waren heel snel met het uitvoeren van de bewegingen

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15