Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Max de Kat
Sunny Games Max de Kat

Vertaling beschikbaar.

Deacove Jim
2017
co÷peratief
renspel
dobbelsteen
1
8
kleuters
15'
N
eenvoudig
25,00 EUR 
BelgiŰ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De spelers zorgen er samen voor dat drie diertjes zo snel mogelijk hun woonplaats in de boom bereiken. Tijdens hun tocht worden ze achterna gezeten door Max de kat. Lukt het hen om uit zijn klauwen te blijven?

Uitgebreid:

Max de kat heeft honger! Hij gaat op jacht en wil de kleine vogel, muis en eekhoorn te pakken krijgen. De spelers nemen het samen op tegen Max de kat. De kleine diertjes moeten veilig in de boom en het holletje geraken. Daarvoor krijgen ze een kleine voorsprong op Max. Twee dobbelstenen met zwarte en groene stippen bepalen de gang van het spel. Wordt een groene stip gedobbeld, dan mogen de spelers een klein diertje vooruit plaatsen. Is het een zwarte stip, dan verplaatsen ze de kat. Komt de kat te dicht in de buurt van de kleine diertjes, dan kunnen de spelers samen beslissen om de kat terug te lokken met iets lekkers. Zo is er meer tijd om de andere dieren in veiligheid te brengen. Dit is een zeer goed, en al ouder co÷peratief spel. Het spel werd in een volledig nieuw en aantrekkelijk kleedje gegoten. Het spel sprak qua spelregels al steeds aan. Nu ook de lay-out van het spelbord en de spelregels mooi vernieuwd werden en en de pionnen hanteerbaarder zijn, is dit een Úchte aanrader geworden! Een spel om te leren samenspelen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15