Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

1, 2, 3 chiffres (Edoludo Cijfers)
Djeco1, 2, 3 chiffres (Edoludo Cijfers)

...Vertaling beschikbaar.

onbekend
2017
educatief
rekenen
combinatie
2
4
kleuters
15'
N-F
heel simpel
15,00 EUR 
BelgiŰ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Deze spelverzameling oefent sorteren, op volgorde leggen en rangschikken, het herkennen van cijfers, cijfers en aantallen combineren.

Uitgebreid:

Dit doosje met mooi ge´llustreerd materiaal bevat 4 verschillende spelletjes en kan gespeeld worden tussen de leeftijden van 3 en 6 jaar. In de doos zitten 4 borden met mooie afbeeldingen, een dobbelsteen en verschillende fiches met de afbeeldingen van dieren. daarnaast zijn er ronde schijven met dieren en/of cijfers in de doos. 1) De kinderen leggen evenveel dieren bij de ronde kaarten als er op de kaarten afgebeeld staan. Ook kan hier de combinatie met de cijferkaarten gemaakt worden. 2) Elke speler krijgt een bord met daarop 10 dieren. Ze dobbelen elk om beurt en leggen evenveel dieren (1,2,3) op het bord als de dobbelsteen aangeeft. Het spel kan pas eindigen wanneer er gepast gedobbeld wordt. 3) Elke speler telt het aantal dieren van elke soort op zijn zijn en neemt evenveel dierenfiches. Om te controleren, legt de speler de dieren op de afbeeldingen. 4) Geheugenspel: Er wordt een memory gespeeld met de dierenkaarten en cijferkaarten. Een leuke variatie aan eenvoudige rekenspelletjes, met speels en kleurrijk materiaal. Info van de contactscholen: - op veel manieren te gebruiken: zelfstandig als individueel - Het observatiespel was voor de jongste kleuters te moeilijk, maar het associatiespel en telspel waren wel haalbaar. - 2de kleuter: memory was voor sommigen te moeilijk - 1ste en 2de kleuter: het spel met de schaduwkanten is leuken spreekt aan - Oudste kleuters: goed op niveau, voor sommige kleuters te eenvoudig, ze vonden het leuk. - Er kan ook op splitsen geoefend worden. - stevig en aantrekkelijk materiaal

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15