Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Vier op 'n rij
Hasbro (MB)Vier op

Vertaling beschikbaar.

onbekend
1999
tactiek
speel op een rij
educatief
2
2
vanaf 5 à 8j
15'
N
heel simpel
20,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Om beurten wordt een schijf in een doorzichtig rekje gestopt. Wie als eerste vier schijven van zijn kleur op een rij (horizontaal, verticaal of diagonaal) krijgt, wint het spel. Een spel voor twee spelers.

Uitgebreid:

Dit is een van die spellen dat wellicht iedereen in een of andere versie in zijn kast heeft staan. Het is een prima tactisch spel dat ‘in’ een verticaal opgesteld speelbord wordt gespeeld. Dit unieke kenmerk maakt ‘Vier op ‘n rij’ zo interessant. Bij elke beurt wordt een nieuwe speelsteen in het bord geschoven. Concentratie en ruimtelijk denken zijn noodzakelijk om alle zetten volledig in te schatten. Vooral de diagonalen zorgen voor het grootste gevaar. Leuk is dat dit ‘abstracte’ spel reeds bij heel jonge kinderen aanslaat. Wie hen in de gaten houdt, ziet dat ze na elk spelletje iets bijgeleerd hebben. Dit maakt dit spel dan ook tot een prima spel voor de klas. ‘Vier op ‘n rij’ is wellicht het eenvoudigste spel om kennis te maken met de speel-op-een-rij spellen, een genre dat een ruime plaats inneemt binnen de wereld van de tactische bordspellen. Als je dit spel al te vaak wint, dan moet je zeker overstappen naar één van de vele ‘grote broers’ van dit spel.

Meer info op de HONGS website (Historisch Overzicht Nederlandse Gezelschapsspellen):

info HONGS over Vier op 'n rij

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15