Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Junk Art
Pretzel GamesJunk Art

Vertaling beschikbaar.

Cormier Jay & Lim Sen-Foong
2016
constructie
combinatie
vaardigheid
2
6
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F
moeilijker
20,00 EUR 
Canada & USA 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Welke speler maakt de beste 'junk-art'? Stapel zelf de hoogste toren of bouw mee aan een gemeenschappelijk gebouw... maar zorg dat niets omvalt! Slaag jij er in om de meeste punten te verzamelen?

Uitgebreid:

Junk Art is een a-typisch bouwspel. Aan het begin worden een aantal 'te bezoeken steden' uitgekozen. Iedere stad heeft andere bouwregels. Zo speelt bij de ene stad ieder voor zich en wordt er bij de andere stad tezamen aan het 'kunstwerk' gebouwd.

De auteurs stellen zelf, voor het eerste spel, een combinatie van steden voor, zodanig dat je het spel in al zijn facetten leert kennen. Nadien kan je de speelsessie zo kort of lang maken als je zelf wilt.

Dit spel is een topper! De combinatie van de verschillende opdrachten, de interactie (ook al speel je soms voor jezelf) het materiaal... zijn tot in de details uitgewerkt. Een eenvoudig aan te leren spel dat voor heel wat spelplezier zorgt! Zeker een aanrader!

Dit spel is niet alleen leuk om in de vrije tijd te spelen, het kan zeker gebruikt worden om het ruimtelijk inzicht en de fijn motorische vaardigheden te stimuleren.

Bij het uittesten met pubers (15-17 jaar) merkten we zelfs dat het spel helpt om rond frustratie te werken.

Een tip: wij raden zeker de houten versie van het spel aan. Deze is veel mooier uitgewerkt... maar helaas ook een stuk duurder.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15