Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Bye-Bye Black Sheep
Jolly ThinkersBye-Bye Black Sheep

Vertaling beschikbaar.

Landsvogt Torsten
2017
kaart
gezellige sfeer
2
5
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
D-E
heel simpel
10,00 EUR 
... 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Doel van het spel is om zoveel mogelijk dezelfde dierenkaarten te verzamelen door kaarten te trekken van je medespelers. De eerste speler die een specifiek aantal trio’s verzamelt, wint het spel.

Uitgebreid:

Elke speler krijgt 5 kaarten (6 als je met 2 spelers speelt). Daarnaast krijgt elke speler ook één zwart schaap en een mol. Je legt de waterput in het midden. De stelende ekster wordt naast waterput gelegd. Alle andere kaarten worden door elkaar geschud. Het doel van het spel is trio’s te verzamelen in je zoo. Als je aan de beurt bent, trek je kaarten van je medespelers, zoveel als je wilt. Ofwel wordt je beurt beëindigd door een zwart schaap. Dan moet je alle kaarten nemen uit de waterput, en je mag geen kaarten afleggen. Het zwarte schaap geef je terug aan de speler. Als je kiest om zelf je beurt te beëindigen, dan neem je alle kaarten uit de waterput, en mag je kiezen om er enkel in je zoo te leggen. Het aantal kaarten dat je mag afleggen, is aantal kaarten uit de waterput min 2. Speciale kaarten mag je niet in je zoo leggen. Nu krijgen alle spelers terug 7 kaarten (8 als je met twee speelt). Als je het gevraagde aantal trio s verzameld hebt (afhankelijk van het aantal spelers), dan win je spel. Er zijn ook speciale kaarten in het spel. Als je een arend trekt, dan mag je aan een speler een bepaalde kaart vragen. Als die speler deze kaart heeft, krijg je de kaart en mag je gewoon doorspelen. Indien niet, stopt je beurt, en neem je kaarten uit waterput en mag je afleggen in zoo zoals anders. Als je een mol trekt van een medespeler, mag je kijken naar zijn kaarten en één kaart nemen. De stelende ekster doet mee aan het spel van zodra iemand een derde diersoort in de zoo legt of als iemand een dier in de zoo legt, dat reeds bij andere spelers ligt. De speler die dit veroorzaakt, neemt de kaart. Als je daarna ekster trekt uit hand van medespeler, dan mag je kaart uit andere zoo kiezen en in waterput leggen en verder spelen. Een speler wint het spel als hij een bepaald aantal trio’s verzameld heeft (dit aantal is afhankelijk van het aantal spelers). De spelregels zijn eenvoudig en het is een leuk spel om snel even tussendoor te spelen. Het materiaal (de kaarten) zijn heel degelijk met mooie aantrekkelijke illustraties van de verschillende dieren.

Commentaar schenking Fred Horn:

Bevat een promokaart die als joker gebruikt kan worden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15