Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ortho 4x4
HemionosOrtho 4x4

...Vertaling beschikbaar.

onbekend
2017
combinatie
kaart
2
2
kleuters
15'
D-E
eenvoudig
5,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een eenvoudig aanlegspel waar kleur en vorm belangrijk zijn. Kaarten worden steeds aangelegd bij een kaart met dezelfde kleur of vorm.

Uitgebreid:

Dit spel wordt gespeeld zoals een UNO-spel, maar dan eenvoudiger. Het spel kan gespeeld worden met 3 of meer spelers. Ortho 3x3 en Pet’s zijn een eenvoudige variant hierop voor slechts twee spelers. Er zijn 24 kaarten met daarop een cirkel, vierkant, driehoek of ruit in blauw, rood, geel of groen. Ook zijn er 4 kaarten zonder kleur, maar met een vorm, of 4 witte kaarten met een vorm. De spelers krijgen allen evenveel kaarten. De eerste speler speelt een kaart uit. Daarna kan een kaart steeds aangelegd worden met een zelfde kleur of vorm. Wie als eerste zijn kaarten kwijt is, wint het spel.  Info van de contactscholen: - materiaal: doosje niet stevig, bij velen kapot - BuO: perfect voor speelleerklas: zelfstandig te spelen, ook al konden ze UNO nog niet - in hoekenwerk - eenvoudig, maar spreekt de kinderen niet echt aan -> kinderen kiezen dit niet, UNO spreekt meer aan - thema 'vormen': ideaal

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15