Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ortho 3x3
HemionosOrtho 3x3

...Vertaling beschikbaar.

onbekend
2017
kaart
combinatie
2
2
kleuters
15'
D-E
heel simpel
5,00 EUR 
... 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een eenvoudig aanlegspel waar kleur en vorm belangrijk zijn. Kaarten worden steeds aangelegd bij een kaart met dezelfde kleur of vorm.

Uitgebreid:

Dit spel doet denken aan UNO, maar dan een eenvoudige versie voor slechts twee spelers. In Pet's (ook uitgegeven door hemionos) wordt er met dieren gewerkt ipv wiskundige figuren. In Ortho 4x4 wordt aantal spelers en aantal kaarten uitgebreid. Meng 15 kaarten en deel er 7 per speler. Leg de kaart die over is, in het midden. De spelers gooien afwisselend een kaart met dezelfde figuur of dezelfde kleur als de kaart die het laatst uitgelegd werd. Als de spelers geen bijpassende kaart heeft om te gooien, dan moeten ze passen. Als beide spelers passen, legt de speler die het eerst moest passen, welke kaart hij maar wil. De kleuren zijn blauw, roze en oranje. De vormen zijn cirkel, driehoek en vierhoek. Drie kaarten hebben kleurloze vormen en drie kaarten hebben kleuren zonder vormen. Alleen een kaart met dezelfde vorm kan vallen na een kleurloze kaart. Alleen een kaart van dezelfde kleur kan vallen na een niet-gevormde kaart. De winnaar is de speler die als eerste al zijn kaarten gooit. Degelijk materiaal. En leuk overzicht met welke combinaties er mogelijk zijn.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15