Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Race to the Treasure
Peaceable KingdomRace to the TreasureMonola Gina
2017
co÷peratief

2
4
vanaf 5 Ó 8j
16' tot 45'
E
heel simpel
15,00 EUR 
... 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De race is gaande! Kun jij de Boeman verslaan met de schat? Het is jouw taak om een pad te maken van START naar de schat (EIND) en de drie sleutels te verzamelen die de schatkluizen openen voordat de Boeman er is. Bedenk een strategie, werk samen en bouw samen het pad.

Uitgebreid:

De vier sleutels worden op het spelbord gelegd. Hun positie wordt bepaald door het gooien van twee dobbelstenen. Om de beurt neemt de speler een kaart: dit geeft een stukje pad weer of een afbeelding van de Boeman. Door samen te werken moeten de spelers eerst een pad maken naar de drie sleutels die de schat openen en vervolgens een pad naar de schat zelf leggen. Ook de Boeman moet een pad afleggen (telkens als er een Boeman-tegel wordt genomen, komt hij een stapje dichter bij de schat). Bij het nemen van de Boeman-snack mag je ÚÚn Boeman terug wegnemen. Iedereen werkt samen om zo samen het spel te winnen of te verliezen. Het spel heeft eenvoudige regels, en kan dus met jongere kinderen gespeeld worden. Het gaat snel, soms te snel (afhankelijk van de kaartjes die je trekt). De kwaliteit van het spelmateriaal is goed. Het spel wordt heel snel opgezet. Het spelconcept is eenvoudig en werkt voor jonge kinderen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15