Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Jenga
Hasbro (MB)Jenga

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2000
constructie
vaardigheid
gezellige sfeer
1
6
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E
eenvoudig
24,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

In ‘Jenga’ wordt in het begin centraal op tafel een hoge toren (18 lagen) gebouwd. Elke laag bestaat uit drie even grote houten blokken die netjes tegel elkaar aan liggen.

Uitgebreid:

In ‘Jenga’ wordt in het begin centraal op tafel een hoge toren (18 lagen) gebouwd. Elke laag bestaat uit drie even grote houten blokken die netjes tegel elkaar aan liggen. De stenen in de boven- en onderliggende laag liggen steeds 90° gedraaid zodat een stevige stapel bestaat. De bedoeling is heel eenvoudig: probeer met één hand (!) - ervaren spelers nemen hun minst ‘goede’ - een of andere steen uit de toren te schuiven en deze er bovenop te leggen. Natuurlijk mag de toren hierbij niet omvallen... want dan is het afgelopen en heeft de voorgaande speler gewonnen. Telkens als dit spel op tafel komt, wordt het spannend. Steeds opnieuw zijn we verbaasd hoe lang spelers het samen kunnen volhouden en hoe verrassend soms het geheel omvalt. ‘Jenga’ blijft een van de toppers binnen het ‘evenwichtsgenre’. Leuk is dat kleine aanpassingen van de spelregels mogelijk blijven en zowel jonge als oudere spelers samen kunnen spelen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15