Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Viva Montanya
BiovivaViva Montanya

Vertaling beschikbaar.

Decad Sébastien
2016
coöperatief
geheugen
educatief
2
6
kleuters
15'
N-F-D-E-ES-I
moeilijker
18,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een coöperatief geheugenspel. Verzamel alle afval op de berg voordat de sneeuw smelt. Om dit te doen, moet je te weten komen welk dier onder welk stuk afval ligt.

Uitgebreid:

Veel afval werd achtergelaten op de helling van de berg. Ga op zoek naar de dieren verborgen onder het afval en gooi het afval in de goede bakken voordat de sneeuw smelt! Een leuke manier om het respect voor de bergen en het sorteren van afval te begrijpen en te leren kennen. De spelregels kunnen ook uitgebreid worden voor gevorderden. Op zich een leuk idee, maar soms is het te snel ten einde, wat op zich wat ontmoedigend is om verder te spelen. In de uitgebreide versie wordt ook stilgestaan bij het correct sorteren van afval en dat is minder eenvoudig. Het spelmateriaal op zich is aantrekkelijk. De losse dubbelzijdig bedrukte kaarten zorgen ervoor dat ‘spelbord’ constant wisselt en dat je ook op een eenvoudige manier het smelten van het ijs visueel kan voorstellen. De vuilbakken geen mogelijk minder lang mee.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15