Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Abracadabra Land
BiovivaAbracadabra Land

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2016
coŲperatief
geheugen
verzamelen
2
6
kleuters
16' tot 45'
N-F-D-E-ES-I
moeilijker
25,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Red de tovenaar door in het toverbos alle ingrediŽnten te verzamelen van het magisch drankje. Maar let op, dit moet wel voor zonsondergang gebeuren.

Uitgebreid:

De dieren van het bos verenigen hun krachten om een genezende toverdrank te maken voor hun vriend de tovenaar. Ze onthouden samen het recept van het magische drankje en doorlopen daarna het toverbos, op zoek naar alle ingrediŽnten. Maar opgepast, alles moet in de kookketel sudderen voor zonsondergang, want anders is het te laat! Al naargelang het aantal spelers en hun leeftijden, memoriseren we samen de 6, 8 of 10 ingrediŽnten van het toverdrankje. Door het gooien van de dobbelsteen kan een welbepaald (of alle tesamen) dier zich verplaatsen en onderweg een ingrediŽnt veroveren om in de kookketel te gooien. Na elke worp schuift de zon echter ook een plaatsje op en komt de zonsondergang in de buurt... † Het spel nodigt uit om te spelen. Mooi en degelijk materiaal. Illustraties spreken de kinderen aan. De dieren, de kookketel en dobbelsteen zijn uit hout vervaardigd. Ook de doos is heel handig om het spelmateriaal in op te bergen. Het spelen in een donkere kamer, met kaarten met lichtgevende recepten maakt alles nog aantrekkelijker. Het spelbord is vervaardigd in stevig karton maar blijft wel wiebelen tijdens het spelen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15