Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Toren van Balans
BuitenSpeelToren van Balansonbekend
...
vaardigheid
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E-ES
eenvoudig
38,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij dit werpspel probeer je de telkens de bovenste blok van de toren te gooien. Daarvoor heeft elke speler een schijf waarmee hij in de richting van de toren gooit.

Uitgebreid:

Dit leuke werpspel bestaat uit eenvoudig materiaal. De houten blokken, die geen echte kubussen zijn, worden op elkaar gestapeld tot een wankele toren. Rondom wordt met het bijgeleverde touw een cirkel gemaakt die de afstand tot de toren aanduidt. De spelers goeoien om beurten met hun schijf richting bovenste blok. Indien ze die eraf kunnen gooien zonder dat de toren omvalt, winnen ze de blok. Het spel is leuk, er komen nog enkele eenvoudige regels bij kijken, maar voor de rest is het heel eenvoudig. Spelen kan vanaf een jaar of 8. Jammer is dat de toren wel gemakkelijk omvalt. Soms door de wind, soms omdat hij op een ietwat oneffen ondergrond staat. Een goede plaats uitkiezen om het spel te spelen is dus van belang.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15