Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Kaas en Muis Spel
Jegro b.v.Kaas en Muis Spel

...Dit spel heeft een educatieve meerwaarde.Vertaling beschikbaar.

Jacobs Magda
2001
rekenen
kans
2
4
kleuters
15'
N
eenvoudig
35,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Dit is een spel waarbij hoeveelheden erbij doen en hoeveelheden wegnemen concreet toegepast wordt. Spelers verzamelen kaasjes maar muizen eten de kaas weer op.

Uitgebreid:

Centraal op tafel wordt een heel groot draairad gelegd. De wijzer kan naar een muis, een kat of naar verschillende aantallen kazen wijzen. Elke speler krijgt een speelbordje waarop plaats is voor tien kazen en drie muizen. Muizen houden van kaas en katten houden van muizen. Op dit thema steunt dit spel. Wie er als eerste in slaagt om 10 kazen te verzamelen en geen enkele muis meer in huis heeft, wint het spel. De speler aan beurt draait de wijzer in het rond. Eindigt de pijl bij kaas, dan neemt de speler de aangeduide hoeveelheid kaas (1 tot 4 stukken) uit de voorraad en legt die op zijn eigen speelbord. Stopt de pijl bij een muis, dan neemt de speler een plaatje met een muis en dobbelt vervolgens met een gewone dobbelsteen om te zien hoeveel stukken kaas die muis opeet. De muis blijft op het speelbord liggen, maar de kazen gaan terug naar de voorraad. Stopt de pijl bij een kat, dan verorbert de kat één van je muizen in je huis. Zo gaat het steeds maar verder. Kazen komen erbij, muizen verschijnen en eten die kaas terug op en de kat zorgt er uiteindelijk voor dat die vervelende muizen verdwijnen. Dit eenvoudig spel leert de kinderen vertrouwd te raken met hoeveelheden tot tien. Het eerste tellen (bijdoen en wegnemen) is in een heel prettig kleedje gestopt. Al spelende hebben de kinderen niet door dat ze de meest elementaire technieken van het rekenen aan het oefenen zijn. Het materiaal is stevig, groot en kleurrijk. Alles zit in een grote houten doos verpakt.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15