Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Twist Doolhof
RavensburgerTwist Doolhof

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2018
puzzel
verzamelen
renspel
2
4
vanaf 5 Ó 8j
15'
N
eenvoudig
20,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

In dit twist doolhofspel ga je achtereenvolgens op zoek naar verschillende schatten in het doolhof. Hierbij moet je heggen verdraaien om de weg vrij te maken. Er zijn ook magische kaarten waardoor je sneller jouw doel kan bereiken.

Uitgebreid:

Anders dan in het originele betoverde doolhofspel, staan op dit spelbord draaibare heggen. Wie aan de beurt is, neemt een opdrachtenkaart met de schat die hij moet bereiken. Hij mag 3 acties doen: pion verplaatsen, een heg (0, 1, 2 of 3 keer) draaien (waardoor de pion meedraait en op een nieuw veld terechtkomt) en nogmaals de pion verplaatsen tot zo ver de speler wil en kan. Je mag niet over heggen verplaatsen maar wel over lijnen met stenen. Bereik je jouw schat, dan mag je de opdrachtenkaart bij jou leggen en een nieuwe kaart nemen voor jouw volgende beurt. Bereik je jouw schat niet, blijft jouw pion op een ander veld staan en mag je een magische kaart nemen die je in een volgende beurt mag inzetten (hierop staat vb. een gat in een heg maken of bij 2 verzamelde feeŰnkaarten: van de ene fee naar de andere vliegen). Wie alle opdrachtenkaarten heeft afgewerkt, verplaatst zijn pion tot aan een magisch tuinhek, gekozen door een medespeler. Wie dat tuinhek als eerste bereikt, wint het spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15