Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Vlotte Geesten Junior
999 GamesVlotte Geesten Junior

Vertaling beschikbaar.

Zeimet Jacques
2018
combinatie
deductie
educatief
2
6
vanaf 5 8j
15'
N
heel simpel
10,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Vier pionnen in 4 vormen (spook, kikker, kuiken, varken) in 4 kleuren. Op de kaarten worden de figuren afgebeeld, in juiste of in foute kleuren. Probeer zo snel mogelijk de juist afgebeelde figuren te grijpen.

Uitgebreid:

Dit spel is een vereenvoudigde versie van het spel Vlotte Geesten. Bij het gewone spel spelen de spelers om het snelst en grijpen ze naar die ene juiste figuur op de kaart of naar de kleur/vorm die niet fout werd aangegeven. Deze versie is hl gemakkelijk in vergelijking met de andere versie. Het flexibel denken wordt hier beperkt. Enkel zaken die juist afgebeeld staan, mogen gegrepen worden. Er werd in de spelregels ook een moeilijkheid voorzien door het zwarte spook dat bepaalt dat geen enkele figuur mag gegrepen worden. Op het doosje staat vermeld dat het spel vanaf 4 jaar kan gespeeld worden. Al heel snel kunnen de spelers overgaan naar de moeilijkere versie van het spel. Informatie van de contactscholen: - Veel gespeeld geweest - Heel leuk - Eerst 5 seconden kijken en dan pas grijpen anders denken de lln niet na - 3de kleuter: blaadje met kruisjes zetten zodat de lln weten waar de figuren moeten gezet worden - 1ll is de kaartenomdraaier anders is er ruzie - Tragere lln vinden dit frustrerend - Wel leuk dat meerdere lln een punt kunnen krijgen - Beter om in de klas te gebruiken dan vlotte geesten - Spelregels hadden ze rap door - Kan zelfstandig gespeeld worden - 10-11-jarigen in BuO: goed voor concentratie

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15