Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Greif zu! (Pak vast!)
Selecta SpielzeugGreif zu! (Pak vast!)

Vertaling beschikbaar.

Kramer Wolfgang
1999
combinatie
dobbelsteen
verzamelen
2
4
kleuters
15'
N
heel simpel
23,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Vier dobbelstenen met afbeeldingen worden gegooid. Iedereen probeert nu zo vlug mogelijk de vier houten plaatjes te vinden die overeenkomen met de dobbelstenen. Wie de meeste plaatjes verzamelt, wint.

Uitgebreid:

Vierentwintig kleine houten plankjes met daarop een veelkleurig maar eenvoudig getekend voorwerp liggen centraal open op de tafel. Wie bezit de meeste van deze figuren op het eind van het spel? Op elke zijde van de vier grote dobbelstenen staat een opgevulde contourtekening in één kleur die verwijst naar een figuur uit het midden. Om de beurt wordt met alle dobbelstenen gedobbeld. Iedereen probeert nu zo snel als mogelijk de vier zichtbare figuren te herkennen en deze terug te vinden in het midden. Wie een plankje herkent, mag het wegnemen. Zijn alle figuren weggenomen, dan wordt opnieuw gedobbeld. Steeds meer zal het voorkomen dat een of meer figuren reeds weggenomen zijn. Deze dobbelstenen gelden dan niet. Zijn alle gedobbelde figuren reeds in het bezit van de spelers, dan moet de jokerfiguur zo snel mogelijk genomen worden. Die speler mag dan een willekeurige figuur uit het midden kiezen. (De joker wordt in elk geval terug gelegd.) Let wel op... Op een van de dobbelstenen staat twee keer een vuur-symbool. Is dit na een worp zichtbaar, dan mag niemand een plankje wegnemen! Gebeurt dit toch, dan moet die speler een vroeger genomen plankje terug ingeven. Het spel eindigt als nog slechts vijf figuren overblijven in het midden. De speler met het beste reactievermogen zal wellicht de winnaar zijn. Dit heel mooi uitgebrachte spel zorgt voor de nodige spanning bij de deelnemers. Heel goed toekijken en snel zoeken zijn hier aan de orde. De spelers zijn a.h.w. snelle detectives (die toch moeten opletten dat ze hun vingers niet verbranden...) Zonder veel moeite kan dit spel in elke kleuterklas gebruikt worden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15