Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Jungle Speed Kids
Asmodée éditionsJungle Speed Kids

Vertaling beschikbaar.

Vuarchex Thomas, Yakovenko Pierric Fort Marie & Fort Wilfried
2018
combinatie
geheugen
gezellige sfeer
2
6
kleuters
15'
N-F
eenvoudig
20,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Dit is een variant op 'jungle speed' voor jonge spelers. Om ter snelst grijp je de totem, als je de 2de kaart met eenzelfde dier of ooguitdrukking weet liggen. Bij een variant, grijp je de totem als er 2 openliggende kaarten exact hetzelfde zijn.

Uitgebreid:

In het midden van de tafel staat een totem. 32 dierenkaarten en 4 leeuwenkaarten worden geschud en verdekt neergelegd rond de totem. Elke speler krijgt een karakterkaart en legt deze met de gekleurde kant naar boven.

De startspeler draait een dierenkaart om, iedere speler bekijkt deze, en ze wordt opnieuw verdekt gelegd (uitgezonderd een leeuwenkaart-deze blijft open liggen). Het spel gaat op dezelfde manier verder. Als een kaart wordt omgedraaid met een dier dat al eens verscheen, grijpen de spelers om ter snelst de totem en zetten deze op de kaart met dat dier. Is het juist, wint de speler de 2 kaarten. Is het fout, wordt hij tijdelijk uitgeschakeld en legt hij zijn karakterkaart met de grijze kant naar boven.

- als de uitgeschakelde speler terug aan de beurt is, draait deze zijn karakterkaart terug met de gekleurde kant naar boven in plaats van een dierenkaart om te draaien

- als gelijk welke speler een leeuwenkaart omdraait, draait elke tijdelijk uitgeschakelde speler zijn karakterkaart om

Het spel eindigt als de 4 leeuwenkaarten open liggen. De speler die dan de meeste dierenkaarten heeft verzameld, wint het spel.

Variant 1: in plaats van de dierenfamilies worden kaarten met dezelfde ooguitdrukkingen gezocht (naar boven kijken, rechtdoor kijken, naar beneden kijken of ogen gesloten).

Variant 2: deze variant gaat om het vergelijken van alle openliggende kaarten. De spelers laten nu telkens de kaart die ze omdraaien open liggen. Wanneer 2 open kaarten volledig hetzelfde zijn (dier en ooguitdrukking), grijpt de speler de totem, plaatst deze op één van de kaarten terwijl hij wijst naar de andere kaart. Als dit juist is, krijgt de speler beide kaarten. Als het fout is, wordt hij tijdelijk uitgeschakeld.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15