Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

When I Dream
Repos ProductionWhen I Dream

Vertaling beschikbaar.

Darsaklis Chris
2017
taalspel
verzamelen
gezellige sfeer
4
10
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N
eenvoudig
40,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer, in je beurt als dromer, woorden te raden a.d.h. van hints die de Droomgeesten (de andere spelers) geven. Lukt het jouw om in te schatten wie de juiste tips geeft? Een uitdagend 'droomspel'!

Uitgebreid:

When I Dream wordt gespeeld in een aantal rondes dat gelijk is aan het aantal spelers. Iedere speler is maw 1 maal de dromer. De andere spelers krijgen op hun beurt een Droomgeestkaart. Deze geeft aan welke rol je in deze ronde speelt... en of je juiste of foute tips zal geven. De verschillende Droomgeesten zijn: de Fee (geven juiste tips), de Boeman (geven foute tips) en het Zandmannetje (geven goede en foute tips).

Iedere ronde zet de dromer het nachtmasker op waarna hij tips krijgt over de kaarten die in het midden van het spelbord liggen. Vanaf dat de dromer een woord zegt, leggen de andere spelers de kaart rechts (juist geraden) of link (fout geraden) op het spelbord. Dit gaat door tot de zandloper leeg is.

Voor de dromer zijn masker afzet, probeert hij zijn droom te herinneren. Hierbij vertelt hij luidop zijn droom en probeert zoveel mogelijk kaarten op te sommen. Lukt het hem om alle juist geraden woorden te zeggen, krijgt hij bonuspunten.

De dromer en feen krijgen punten volgens de juist geraden woorden; de boeman volgens het aantal foute antwoorden en het zandmannetje krijgt punten als het aantal juiste en foute kaarten gelijk zijn (of met 1 verschilt).

De speler die na de laatste ronde het meeste punten heeft, wint dit spel.When I Dream is een uitdagend communicatiespel waarbij je niet alleen goede tips (juist of fout) probeert te geven. Als dromer komt het er ook op aan om in te schatten wie welke personage vervult... en de juiste of foute tips geeft! Tenslotte moet je ook nog eens proberen te herinneren welke woorden je allemaal geraden hebt. Kortom, dit spel is niet alleen leuk om te spelen, de combinatie van spelsystemen zorgt voor een uniek en vlot spelend geheel. Wat ons betreft een must voor spelers die van spellen houden in het genre van Dixit, Muse, Just One... Een absolute aanrader!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15