Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Get Packing
Asmodée éditionsGet Packing

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2018
constructie
puzzel
2
4
vanaf 5 à 8j
15'
N
eenvoudig
20,00 EUR 
... 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Je steekt allerlei voorwerpen in je valies. Dit kan slechts gedaan worden als je alle voorwerpen heel goed rangschikt, dus vooral goed kijken naar de vorm. Eigenlijk is dit spel een denkpuzzel voor meerdere spelers tegelijk.

Uitgebreid:

Wie pakt er graag zijn koffers? Jij ook niet? Welnu, dit zal veranderen met dit spel. 'Get Packing!' zou ik zeggen.Elke speler krijgt een spelkoffer en een set met 13 voorwerpen. In de doos zitten ook nog 30 bestemmingskaarten met daar op de voorwerpen die je nodig hebt om naar deze bestemming op reis te gaan. Wie aan de beurt is, draait een bestemmingskaart om. Elke speler zoekt de aangeduide voorwerpen en begint onmiddellijk zijn koffer te vullen. Je kan pas winnen als je koffer goed sluit zonder te forceren (koffer maakt een zachte klik).

De voorwerpen een teddybeer, een zwemband, een duikbril,... zijn voorzien van een dun vormplaatje. Zo is de teddybeer vierkant, staat de duikbril afgebeeld op een driehoekig plaatje,... Wie als eerste er in slaagt om zijn koffer te sluiten met alle voorziene voorwerpen er in, wint de bestemmingskaart. De eerste speler die drie bestemmingskaarten kan bemachtigen, wint het spel.

Dit is eigenlijk een denkpuzzel zoals er bij Thinkfun veel gemaakt zijn. Nu is dit voorzien voor meerdere spelers tegelijk.Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15