Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Memo Dice
999 GamesMemo Dice

Vertaling beschikbaar.

Shafir Haim
2017
dobbelsteen
geheugen
renspel
2
4
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N
eenvoudig
18,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

En voor n worden de dobbelstenen gegooid en met een beker (in de overeenkomstige kleur) bedekt. Lukt het jou om zoveel mogelijk bekers te verzamelen en zo punten te scoren?

Uitgebreid:

Memo Dice is een leuk, pittig en snel aan te leren geheugenspel voor iets oudere spelers (vanaf 8 jaar)... dat er helaas niet echt aantrekkelijk uitziet.

Wanneer je door de lay-out heen kijkt, merk je de kwaliteit van dit spel. En voor n worden de dobbelstenen gegooid en door een beker bedekt. Waneer er geen bekers meer in het juiste kleur vrij zijn, of als de laatste dobbelsteen gegooid werd, plaatst deze speler de 'gouden beker' en start hij met raden. Te beginnen bij de eerste beker zegt hij welke tekening er op de dobbelsteen te zien is. Heeft hij gelijk, krijgt hij de beker en mag hij verder raden. Maakt hij een fout, krijgt de volgende speler (links van hem) de beker en is deze speler verder aan de beurt. Deze ronde stopt wanneer alle bekers verdeelt zijn. De speler scoren nu 1 punt voor een rode/zwarte/blauwe beker en 2 punten voor de gouden beker. Deze punten gaan ze vooruit op het spelbord, waarna een nieuwe ronde start.

De speler die zijn pion als eerste op veld 20 (of verder) kan plaatsen, wint het spel.

Dit spel speelt heel vlot en daagt de spelers telkens opnieuw uit om heel aandachtig alle dobbelstenen te onthouden. Naast het feit dat dit gewoon een heel leuk spel is, kan het ook gebruikt worden om het werkgeheugen bij kinderen vanaf 8 jaar te stimuleren.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15