Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Red7
999 GamesRed7

Vertaling beschikbaar.

Chudyk Carl & Cieslik Chris
2016
kaart
combinatie
strategie
2
4
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N
moeilijker
11,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

In Red7 probeer je als enige over te blijven. Leg tijdens je beurt 1 (eigen palet of aflegstapel) of 2 kaarten (paler n aflegstapel) af, maar zorg er voor dat je telkens 'op winst staat'. Lukt dit niet, ben je uitgeschakeld!

Uitgebreid:

Red7 is geen alledaags kaartspel! In dit spel is het de bedoeling om, telkens je aan de beurt bent, er voor te zorgen dat je niet uitgeschakeld bent. Dit doe je door keer op keer 'op winst' te staan. Lukt dit niet, dan speel je niet meer mee. Voor ons verliep de kennismaking met dit spel niet zo vlotjes. Hoewel de spelregels heel eenvoudig zijn, heb je toch enige tijd nodig om het spel te begrijpen... en een aantal testronden om het helemaal door te hebben. Om deze reden zijn we geneigd de 'startleeftijd' van 9 jaar in twijfel te trekken. Naar onze mening is dit spel echt goed te begrijpen door kinderen vanaf een 5e leerjaar (10+). Los hiervan heeft Red7 een heel interessant vernieuwend spelsysteem. We raden echter wel aan om heel snel naar de variant voor gevorderden over te stappen. Deze is een stuk uitdagender, maar heeft ook veel meer dynamiek ivm het basisspel. Voor ons zeker een aanrader voor liefhebbers van niet alledaagse kaartspellen. Een 'familiespel' kunnen we het wel niet noemen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15