Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tastdobbelspel
Jegro b.v.Tastdobbelspel

...

Jacobs Magda
...
combinatie
deductie
vaardigheid
1
4
vanaf 5 8j
15'
N
heel simpel
60,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Dit spel ontwikkelt de tastzin door verschillende materialen al tastend te leren onderscheiden. Bovendien leert het kind te verwoorden en te beschrijven wat het voelt: zacht, aangenaam, hard, koud, ruw,...

Uitgebreid:

In een grote katoenen zak zit een grote houten dobbelsteen, 4 beukenhouten inlegplankjes en 24 houten schijven. De zijden van de dobbelsteen zijn uitgeboord en bevatten zes verschillend aanvoelende oppervlakken (schuurpapier, vilt, kurk, vlak, geribbeld, ruw). De 24 schijven herhalen die 6 structuren. Om beurt gooit iemand de dobbelsteen en zoekt met de ene hand blind in de zak naar een schijf die hetzelfde oppervlak bevat. Op die manier probeert iedereen als eerste zijn sorteerplankje te vullen met zes verschillende materialen. Dit spel ontwikkelt de tastzin door verschillende materialen al tastend te leren onderscheiden. Bovendien leert het kind te verwoorden en te beschrijven wat het voelt: zacht, aangenaam, hard, koud, ruw,... De keuze van de verschillende oppervlakken is goed doordacht. Met de nodige concentratie kan vrij goed het onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende structuren. Vanzelfsprekend mag niet in de zak gekeken worden terwijl het kind op zoek gaat naar een passend schijfje. De dobbelsteen is groot en stevig.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15