Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Little Collect
DjecoLittle Collect

Vertaling beschikbaar.

Babayaga
2018
verzamelen
educatief
gezellige sfeer
2
2
kleuters
15'
N-F-D-E-ES-I
heel simpel
20,00 EUR 
Frankrijk 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij dit verzamelspel verzamel je eerst wortels en erwtjes op je spelbord. Daarna kun je konijntjes verzamelen. Wie heeft als eerste alle konijntjes op zijn spelbord staan? Pas op, want af en toe jaagt de vos weer een konijntje weg.

Uitgebreid:

Verzamel eerst wortels en erwtjes. Daarna komen de konijntjes op het spelbord. Pas op voor de vos, want hij jaagt de konijnen weer weg. De kaartjes op een verdekte stapel bepalen welke handeling mag gedaan worden. Konijntjes kunnen pas verzameld worden wanneer alle erwtjes en wortels verzameld zijn.Dit spel is, in vergelijking met de andere spellen uit de Little-reeks, moeilijk voor de jongste leeftijdsgroep. Er worden voorwaarden gesteld (bv. eerst moet je 3 wortels hebben voor een konijn op het spelbord mag), wat voor jonge spelers moeilijk te begrijpen is. Zij willen echt doen wat de opdrachtenkaartjes tonen: zie je een konijntje, dan willen ze ook een konijntje pakken.

Voor de allerkleinsten is het spel dus niet geschikt. Voor iets oudere kinderen is het spel dan wel weer leuk. Mits een kleine aanpassing of wat extra inkleding van de spelregels(konijntjes willen pas komen als de wortels en erwtjes er zijn, want ze hebben honger), kan het spel toch gespeeld worden. (Maar het blijft moeilijk.)

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15