Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Winkelspel
Jegro b.v.Winkelspel

...Dit spel heeft een educatieve meerwaarde.Vertaling beschikbaar.

Winninger Malou
2001
rekenen
educatief
dobbelsteen
4
8
vanaf 5 8j
15'
N
oplopend
54,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Spelers kopen bij elkaar groenten of fruit waarbij verschillende soorten dobbelstenen het aantal artikelen en de eenheidsprijs bepalen. De koper bepaalt met een eenvoudige berekening de winkelprijs.

Uitgebreid:

In de stevige houten doos liggen zes grote dobbelstenen, 102 fruit- en groentekaartjes, 2 stevige winkelkaarten en 100 witte ronde schijven (geld). Vier dobbelstenen tonen fruit en/of groenten op hun zijden. De twee andere dobbelstenen bevatten 1 tot 6 stippen en 1 tot 3 stippen (2 keer). Het spelregelboekje geeft negen verschillende spelvormen waarbij telkens tot drie kinderen fruit en/of groenten aankopen bij n winkelier. Bij elk spel wordt heel precies aangegeven met welk materiaal wordt gespeeld. Meestal bepalen n of twee dobbelstenen wat er gekocht wordt. De stippendobbelsteen bepaalt telkens de prijs. Wie b.v. een banaan dobbelt en een '2' kan ofwel twee bananen aankopen tegen de vastgestelde prijs (die op de winkelkaarten staat) of koopt de banaan voor twee munten. En dobbelsteen toont soms 1 tot 3 stukken fruit of groenten. Hierdoor kan het kind dan 1 tot 3 stukken aankopen in de winkel. Andere spelvormen geven het kind een bepaalde som die vrij kan besteed worden in de winkel. Het kan ook zijn dat de gewone dobbelsteen bepaalt hoeveel kan gekocht worden. De aankoopbedragen op de winkelkaart moeten dan goed bestudeerd worden om dit bedrag te kunnen spenderen. Het spel is niet goedkoop maar de kwaliteit is uitstekend aangepast aan een schoolomgeving. De studenten aan onze lerarenopleiding hier in Brugge zijn razend enthousiast over dit spel. De feedback die ze krijgen op hun stages is unaniem heel lovend.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15