Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

The Game: Edition Haute en Couleur
OyaThe Game: Edition Haute en Couleur

Vertaling beschikbaar.

Benndorf Steffen
2018
co÷peratief
kaart
rekenen
1
5
vanaf 9 Ó 12j
16' tot 45'
F
eenvoudig
13,00 EUR 
Frankrijk 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij dit kaartspel werk je met 4 stapels: je bouwt twee stapels op van 1 naar 100 en de andere stapels van 100 naar 1. Samenwerken moet, maar enkel onder bepaalde voorwaarden.

Uitgebreid:

Dit krachtige spel speel je alleen of met maximum 4 vrienden. De bedoeling is om zoveel mogelijk van je kaarten kwijt te spelen. De kaarten kun je afleggen op 4 verschillende stapels waarop je de kaarten in opklimmende of aflopende volgorde moet spelen. Enkel een kaart met exact '10' verschil mag in tegengestelde richting gespeeld worden. Wie aan de beurt is, is verplicht om minstens 2 kaarten uit te spelen op gelijk welke stapel. Samenwerken mag, maar onder bepaalde voorwaarden. Zo mag je nooit het nummer van ÚÚn van je handkaarten benoemen maar wel onderhandelen over welke aflegstapel je liever even reserveert. Het spel is heel eenvoudig te spelen, maar daagt de spelers wel uit. Deze versie is helemaal hetzelfde als het oorspronkelijke spel, maar werd hier uitgegeven in ene kleurrijke editie. Per set van 10 kaarten werd een andere lay-out gekozen. Voorlopig werd deze versie enkel nog maar in het Frans uitgegeven. In vergelijking met het gewone spel, lijkt dit een mooiere uitgave.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15