Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Haas en Schildpad
RavensburgerHaas en Schildpad

Vertaling beschikbaar.

Parlett David
1978
tactiek
renspel
gokken
2
6
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
N
eenvoudig
25,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 1979, Duitsland en Nederland, Spel van het Jaar (NL 1981), Der Goldene Pöppel (79 t/m 84), Sumo's Hall of Fame   
  
Recensie:
Dit spel is waarschijnlijk verantwoordelijk voor mijn uit de hand gelopen hobby. Ik heb dit spel voor de eerste keer ontdekt op weekend in de Ardennen met een bevriend koppel. Vandaag bekoort het spel me nog steeds. Het is in Duitsland nog volop te krijgen onder de titel “Die Hase und die Igel”. Het spel geeft op het eerste zicht de indruk een ganzenbord voor te stellen. Maar vergis je niet! Geen dobbelstenen te zien. De spelers hebben alles volledig zelf in handen. Wie snel vooruit wil gaan, verbruikt heel wat wortelen. Wie beslist om te blijven staan of zelfs achteruit te lopen, krijgt wortelen bij. Bij elke beurt moet je beslissen om de strategie van de haas (snel, veel verbruikend) of die van de schildpad (traag, verdienend) te volgen. Dit is waarschijnlijk een van de beste tactische spellen van de voorbije 20 jaar. De auteur is een autoriteit op het gebied van kaartspellen. Dit spel vertaalt perfect de sfeer uit het bijpassende verhaal.

Meer info op de HONGS website (Historisch Overzicht Nederlandse Gezelschapsspellen):

info HONGS over Haas en Schildpad

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15