Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Storiez
999 GamesStoriez

Vertaling beschikbaar.

Heel Jrgen
2018
taalspel
geheugen
gezellige sfeer
2
5
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N
eenvoudig
14,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Kaart na kaart vertellen alle spelers samen een verhaal. Dit gaat door tot n van de spelers het verhaal stopt en de groep uitdaagt. Lukt het de groep om tegen de tijd het verhaal in juiste volgorde na te vertellen?

Uitgebreid:

Storiez beschikt over een heel eenvoudig spelconcept: Draai een themakaart open, waardoor de spelers weten waarover ze een verhaal moeten vertellen. Beurt na beurt draait iedereen een afbeeldingskaart open en maakt het verhaal een beetje langer... tot een speler de groep uitdaagt. Hij draait de open afbeeldingen om waarna de andere spelers zich alle kaarten proberen te herinneren.

Slagen ze hierin, dan krijgen ze elk 1 afbeeldingskaart als 'punt. Lukt het hen niet, neemt de uitdager 2 kaarten in ontvangst. De eerste speler met 5 kaarten wint het spel.

Storiez is gewoon een fantastisch taalspel! Je leert het heel snel aan en zorgt voor heel veel spelplezier! Trouwens... dit spel is met 2 spelers ook gewoon super leuk.

Wat ons betreft zeker een aanrader!!Bevindingen van onze 'puber testgroep' (15-17jaar):

Storiez leer je heel snel aan en is in het begin wel leuk, maar na enkele spelletjes waren we wel uitgespeeld. Wij raden dit spel aan voor een jongere leeftijd (tot ongeveer 14 jaar).

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15