Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Cridanimo
DjecoCridanimo

Vertaling beschikbaar.

Decad Sébastien
2019
kaart
vaardigheid
verzamelen
2
6
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E-ES-I-P
eenvoudig
11,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een eenvoudig spel waarbij verschillende vaardigheden geoefend worden zoals: flexibiliteit, werkgeheugen, wiskundige begrippen

Uitgebreid:

Dit spel oefent op snelheid, maar ook op de begrippen even en oneven. Ook naar flexibiliteit en werkgeheugen is dit een zeer goed spel. Het spel bestaat uit kaarten met afbeeldingen van 1 tot 6 dieren van dezelfde soort. Er zijn 7 verschillende dieren.

Bij het spel wordt een eerste kaart omgedraaid; de speler die hem omdraait, maakt het geluid. Dan wordt een tweede kaart omgedraaid en kan het spel beginnen. De actie die vervolgens komt, hangt af of er een oneven of even aantal dieren op de kaart staat: ofwel het geluid maken van deze kaart of het geluid maken van de vorige kaart. De speler die eerst het juiste geluid maakt, wint de kaart. Wie fout is, moet een kaart inleveren.

Het spel is niet zo eenvoudig, voor al snel reageren is belangrijk. De lay-out van de kaarten is duidelijk, maar iets minder aantrekkelijk. Het is ook niet altijd evident om te onthouden wat de vorige kaart was. Dit komt doordat de kaarten verspreid liggen bij de andere spelers en dus niet op een stapel vooraan liggen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15