Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ka Pai
White Goblin GamesKa Pai

Vertaling beschikbaar.

Fle Mads
2019
pen & paper
verbinden
combinatie
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-E
eenvoudig
15,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Scoor zoveel mogelijk punten. Doe dit door iedere ronde opnieuw 1 of 2 symbolen, overeenkomstig met de dobbelstenen, op je scoreblad te tekenen. De speler die de beste groepen kan verzamelen wint dit spel.

Uitgebreid:

Ka Pai is een eenvoudig aan te leren 'Pen&Paper' spel. Iedere ronde opnieuw gooit een speler de 2 dobbelstenen. Bij gelijke symbolen moet iedere speler beide symbolen op het scoreblad tekenen; bij ongelijke symbolen tekent iedereen 1 van de 2 symbolen (vrije keuze). Vanaf het moment dat een speler (horizontaal of verticaal) een groep van 3 gelijke symbolen kan maken, omcirkelt hij deze. Deze groepen leveren aan het eind van het spel punten en eventueel zelfs bonuspunten op.

Het spel eindigt wanneer bij iedere speler alle velden van hun scoreblad ingevuld zijn. De spelers krijgen punten voor het aantal groepen (driehoek/vierkant/cirkel). Groepen met lijnen leveren bonuspunten op. Tot slot telt iedere speler het aantal verbonden (met een ononderbroken lijn van dezelfde symbolen) totems op. Hiermee scoor je nog eens extra punten. De speler met het meeste punten wint.Ka Pai is een onderhoudend, vlot spelend spel waarbij je iedere beurt opnieuw de keuze moet maken waar je het gedobbelde symbool (symbolen) het best tekent. ... want deze keuze kan heel bepalend zijn voor het verdere verloop van het spel. En als je in het verdere verloop dan ook nog eens pech hebt met wat er gedobbeld wordt, kan dit een serieuze inpakt hebben op je eindscore. Het komt er dus op aan om goed te kiezen n een portie geluk te hebben. Voor ons is dit spel zeker Ok, maar helaas is de factor geluk net iets te bepalend. Binnen het genre speelden we reeds veel betere spellen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15